Nyaralás Horvátország

A nyaralás Horvátország területén mindenkinek egy kellemes adriai romantikával áztatott álomkép, melyről egészen a nyári üdülőszezonig álmodozik. Számtalan előnye mellett kiabál a szállások és a turisztikai szolgáltatások kedvező ára, a csodálatos festői szépségű Adriai tenger és a helyiek vendégszeretete, valamint a csodálatos, nyüzsgő utcák és a meleg nyári levegő, mely a parton nem is tűnik annyira elviselhetetlennek.

Bár az idei nyár igencsak a COVID-19 árnyékában telt. A határok azonban jelenleg még nincsenek lezárva, így az utazásnak még a szezonon túl sem lehet akadálya.

Horvátország területén még az egyébként nyár végi, ősze eleji időszakban is élvezhetjük a kellemes strandidőt. Sokan nyaralásra ezért leginkább ezt a holt időszakot választják, amikor fele annyi ember ül a partokon, amikor bensőségesebben élvezheti a szeretteivel töltött időt, és nem utolsó sorban olcsóbban juthat hozzá azokhoz a szolgáltatásokhoz, amelyekhez a nyár közepén kisebb vagyonért.

A nagy kérdés összességében nem más, mint a következő: Miért érdemes Horvátországban nyaralni?

Az Adriai-tenger horvátországi partvidéke szárazföldön 1778 km partvonalat jelent, de ha a szigetek kerületét is figyelembe vesszük, összesen 5835 km. A Horvát Adria szigeteinek száma 1185, szigetpartjainak hossza 4057 km. Horvátország legnagyobb szigetei: Krk, Cres, Brač, Hvar, Pag, Dugi Otok és Rab. A lakott szigeteinek száma 66. A festői szépségű tengerpart ráadásul az év nagy részében napos és még a késő őszi időszakban is meglepően jó az idő.

Turisztikai szempontból a Horvát Adria egy mesebeli kis kincsesláda tele a modern tengerparti nyaralások apró gyöngyszemeiként a pertvonalak mentén húzódó panziókkal, hotelekkel és vendégházakkal, melyek kifejezetten alkalmazkodnak a nyaralni vágyók minden igényéhez. Az árak elérhetőek mindenki számára, és a helyiek nagyon vendégszeretőek.

Amennyiben felkeltették érdeklődését a Horvát Adria szezonon túli akciói, és szeretne családjával egyet csobbani a csábító Adriai tengerben, úgy kattintson az alábbi linkre bővebb információért!