My Empire – a legkirályabb stratégiai játékok

My Empire

A stratégiai játékoknak hatalmas rajongótábora van, ami nem is csoda, hiszen számtalan ilyen játék létezik, és sokoldalúságukkal sok-sok játékosnak kedveznek. Az egyik legismertebb és legősibb stratégiai játék a sakk. A sakk előrelátást, tervezést és az ellenfél lépéseinek kiszámítását igényli.
A Catan egy erőforrás-menedzsment játék, amelyben a játékosok nyersanyagokat gyűjtenek és kereskednek, hogy utakat, településeket és városokat építsenek. A stratégia kulcsfontosságú annak eldöntésében, hogy hol építsenek és hogyan kereskedjenek. A Catan is a kedvenc játékaim közé tartozik, éppen ezért szeretem a My Empire online felületét is, mert hasonlóan izgalmas világot tükröz.

A legnépszerűbb stratégiai játékok közé tartozik továbbá a Twilight Struggle, amely egy a hidegháborút szimuláló kétszemélyes játék. A játékosok az Egyesült Államok vagy a Szovjetunió szerepét ölthetik magukra, és versenyeznek a geopolitikai befolyásért és dominanciáért. Népszerű még a 7 csoda, amely egy három kártyapaklival játszott kártyajáték, amely ősi civilizációkat, katonai konfliktusokat és kereskedelmi fejlődést jelenít meg.


Be kell vallanom, a 7 csoda nem tartozik a kedvenceim közé, de csak mert nem vagyok oda különösebben a kártyapaklis játékokért. Összességében az elmúlt időszakban sokkal inkább az online térbe keveredtem át, így a My Empire oldalára, mivel úgy látom, hogy sokkal több a játéklehetőség online, mint offline.
Véleményem szerint az is a My Empire mellett szól a hagyományos társasok helyett, hogy ezt online is el lehet érni, és nem kell hozzá bonyodalmas egyeztetéseket lefolytatnom másokkal. A közös társasozások leszervezése mindig nehézkes, hiszen mindenki elfoglalt, nehezen találunk olyan időpontot, amelyik mindenkinek megfelel. Természetesen a társasozást sem zárom ki teljesen, de a My Empire felületére sokkal gyakrabban fel tudok lépni, olyankor is, amikor éppen senki sem ér rá a nagy személyes találkozásokhoz.