Néhány szó az esküvői baráti jókívánságokról

Baráti jókívánság esküvőre? Szeretnéd az ifjú párt meglepni néhány személyre szóló jókívánsággal, de nem tudod, hogyan kezdj bele? Olvasd el ezt a rövid írást egy kis inspirációért és máris egy lépéssel közelebb leszel a megoldáshoz.

Az esküvő mindenki életében egy hatalmas és fontos mérföldkő. Ezen a napon nem csak a házasulandók, de a család és a barátok is életre szóló, feledhetetlen emlékeket szereznek. Olyan pillanatok ezek, amelyek egyszeriek és megismételhetetlenek.

Ha megkérték a barátnőd kezét, vagy a legjobb barátod eljegyezte élete szerelmét és a nagy napjuk vészesen közelít, akkor számodra is érdemes lehet elgondolkodni azon, hogy hogyan és mivel is lepd meg őket, hogy még inkább meséssé varázsold számukra a Nagy Napjukat.

Valószínűleg neked is feltűnt már, hogy az utóbbi időben nem igazán divatos berendezési tárgyakat adni nászajándékként. Ennek az az oka, hogy a párok már nem a szülői házból házasodnak ki, hanem sokszor egy hosszú együttélés után kelnek egybe. Ez idő alatt pedig az esküvő napjáig már biztosan minden szükséges otthoni berendezésüket beszerezték. Az esküvő utáni következő lépés pedig a nászút, amely bizony nem olcsó mulatság egy fiatal házaspár számára, így egy kis anyagi hozzájárulás mindig jól jön, hogy a lehető legcsodálatosabb módon ünnepelhessék meg a közös útjuk hivatalos kezdetét. Ráadásul senki sem szeretne három kenyérpirítót kapni…

A pénzt azonban nem túl illedelmes csak úgy valaki kezébe nyomni, főként nem egy esküvőn a násznép előtt. Szerezz be egy elegáns borítékba csomagolt ízléses és alkalomhoz illő képeslapot és csempészd abba a bakjegyeket. Ne maradjon el a baráti jókívánság az esküvőn se! Ne csak a pénz legyen a borítékban! De akkor mi? Természetesen egy jókívánság, hiszen barátságotok miatt elmondható, hogy szinte a kötelességed is egy kis jótanáccsal ellátni a házasokat útravalóként. Az interneten számtalan gyönyörű idézetet találhatsz, azonban biztosan számodra sem újdonság, hogy a személyes és szívből jövő ajándékok a legmeghatóbbak.

Ha, arra adod a fejed, hogy saját sorokkal látod el a képeslap belsejét, akkor igazán személyessé teheted az üzeneted azzal, ha néhány szóban feleleveníted a jókívánságban a barátoddal való megismerkedésed történetét. Ezután pedig jöhet a lényeg: írd le, hogy miket kívánsz az ifjú pár számára a közös útjukon! Legyen szó gyermekáldásról, egy csodás családi házról, közös háziállatokról, vagy akár egy régóta dédelgetett vállalkozás beindításáról.

Hidd el, a sorok megfogalmazása csak az első pár szó leírásáig lesz nehéz, aztán a mondtatok szinte magukról fognak a képeslapodra gördülni. Egy valamire azonban figyelj: ne legyen az esküvői baráti köszöntőd 4-5 sornál hosszabb. Ha a barátod egyből el szeretné olvasni az írásod, akkor az esküvői forgatagban nem lesz ideje egy kisregényen végig rágni magát. És még valami! Készülj a könnyekre, tegyél el egy csomag zsebkendőt a táskádba!

Tollat elő!