Tiszta autó titka a csomagtértálca?

Szeretjük, ha az autónk belseje szép, ugye?

Azt is szeretjük, ha az autónk csomagtartója tiszta és rendezett. Ezzel el is érkeztünk a legfőbb problémához, ugyanis a csomagtartónk valahogy soha nem elég tiszta.

Csomagtértálca, vagy textil szőnyeg?

A legszebb a textil, ez nem kétséges. De praktikus is?

A textil csomagtartó szőnyegek kiváló dekoratív tulajdonságokkal rendelkeznek. Többféle színben kínálják, olyat választhatunk, ami színben is kombinálhatók autónk belső teréhez és más elemeihez.

Bármennyire is szépek sajnos használatuk nem előnyös.

A kiömlött folyadékot felszívja és néhány napig vagy egy hétig sem szárad meg. A textilszőnyegek manapság már általában impregnáltak és víztaszítóak ugyan, de rendszeres használatnál elég hamar megsérülnek. Ha kedvenc háziállatunkat sokszor visszük túrázni még rosszabb a helyzet.

Azt pedig mindannyian tudjuk, hogy a nedvesség rozsdásodást és korróziót okoz az autó padlózatán. A javítás pedig nagyonköltséges.

Nézzük a csomagtértálcát!

A legfontosabb érv a csomagtértálca mellett, hogy a gumi nem engedi a víz átjutását a csomagtartóba.Mivel a csomagtértálcának emelt széle van, tökéletesen megóvja a csomagtartót a szennyeződésektől és a kiömlő folyadéktól. Használatával megóvható a csomagtartó a visszafordíthatatlan károsodásoktól.

A csomagtértálca könnyen tisztítható és gyorsan szárad

A csomagtértálcák egyszerűen tisztíthatóak, nedves ruhával könnyen letörölhetők. Bármilyen mosószert vagy akár csak tiszta vizet is használhatunk a mosásához.

Méretpontos, vagy univerzális?

Autósboltokban vagy online webáruházakbanvásárolhatunk univerzális csomagtér védőt isautónk típusától függetlenül.

A méretpontos csomagtértálca költsége magasabb, mint az univerzális csomagtér védőnek, de előnyeit figyelembe véve mindenképpen érdemes többet költeni. Kopásállóbbak, tartósabbak és nem utolsó sorban a pontos méretük miatt kizárt, hogy bármilyen szennyeződés a tálca alá kerüljön.

A csomagtértálca a speciális csúszásgátló technológiának köszönhetően vezetés közben  sem csúszik el.

Választás előtt gondoljuk át hogy az csomagtartó védelemnek, milyen „feladatokat” kell ellátnia autónkban. A textilből készült szőnyeg képes-e megbirkózni velük, vagy a strapabíró gumi csomagtértálca a jó választás.