Sokat nyerhetünk a Body Art edzésnek köszönhetően

body art edzés

A klasszikus, egyes izmokra összpontosító gyakorlatokkal ellentétben, ez a mozgásforma az egész test munkáját felhasználva történik. A Body Art edzés egyedisége pedig abban rejlik, hogy minden pozíció zökkenőmentesen követi egymást, fokozatosan egyetlen, dinamikus táncmintává alakulva. Az órákat kísérő zene tökéletesen harmonizál az elvégzett gyakorlatokkal, emellett pozitívan hat a hangulatra és ellazítja a megfeszült izmokat. Mindezek miatt, a Body Art edzés nemcsak a karcsú alakon dolgozik, hanem vonzó mozgásforma is.

Mindemellett elképesztő egészségügyi tulajdonságai vannak. Segít korrigálni a helytelen testtartást, erősíti a mélyizmokat, serkenti a keringési rendszer működését, valamint csodálatosan ellazít. Rendszeres gyakorlással jelentős javulást tapasztalhatunk a közérzetünkben, mind fizikailag, mind mentálisan. A Body Art edzés olyan tréning, amiben mindenki talál magának valót. Rengeteg lehetőséget ad a módosításra, így lehet funkcionálisabb, terápiás, erőnléti vagy kizárólag a légzésre vagy a relaxációra koncentráló.

Egyénre szabott online kismamatorna

Kiderült, hogy miközben a mama edz, a baba is számos előnyben részesül. Egyes tanulmányok szerint, ha a nők a terhesség alatt edzenek, a babák motorikus képességei is javulnak. Az online kismamatorna előnyei mind az anya, mind a baba szempontjából jól dokumentáltak. Ha nincsenek ellenjavallatok, akkor az edzés megkezdése vagy a korábbi edzés folytatása tökéletesen lehetséges. Az online kismamatorna azonban nem lehet túl intenzív. Ezen kívül, a baba elhelyezkedése miatt az is fontos, hogy a leendő anya melyik trimeszterben van.

Az a tény, hogy a terhesség különböző időszakaihoz különféle tünetek társulnak, azt jelenti, hogy az edzést egyénre szabottan kell kialakítani. A nőket nagyon gyakran érdekli a terhesség alatti testmozgás mennyisége. Nos, ez nagyban függ az általuk korábban végzett fizikai aktivitástól. Az online kismamatorna optimális gyakorisága heti 2-3 alkalom. Ami az óra hosszát illeti, annak 30-60 perc között kell mozognia, bemelegítéssel és nyújtással együtt. Az edzés intenzitását a terhesség előrehaladásával fokozatosan csökkenteni kell.