A lemez felni használata téli gumihoz ajánlott

A gumiabroncsokhoz választhatunk acél- vagy könnyűfém felnit attól függően, hogy milyen igényeink vannak az autó megjelenése, illetve a vezetés tekintetében. A lemez felni olcsóbb, mint az alufelni, a súlya nehezebb, leginkább egy sémára készül, nem túl esztétikus, a téli időjárás kihívásainak viszont jobban ellenáll és könnyen javítható.

Az alufelni stílusosabb, könnyebb, viszont drágább, többféle mintában, színben és méretben kapható. A kialakításának köszönhetően jobban segíti a fékek hőelvezetését, jobb vezetési élményt biztosít, mint a lemez felni. Az éghajlati viszonyoknak megfelelően érdemes egy téli és egy nyári gumiszettet is beszereznünk. A szakemberek szerint, a téli gumi lemezfelnire, a nyári alufelnire szerelve előnyös.

Létezik már könnyűfém felni, ami ellenáll a téli időjárásnak a speciális lakkréteg borításnak köszönhetően, így aki ragaszkodik a mutatósabb megoldáshoz télen is, a webáruházakban megtalálja a számára megfelelőt. Egy új lemez felni szett vásárlásakor fontos tisztában lenni a keréktárcsák paramétereivel, hiszen az eltérő méretű felni és gumiabroncs összeszerelése nem biztonságos.

Kia Ceed alufelni a stílusos megjelenésért

Manapság egyszerűen és megbízhatóan vásárolhatunk alufelnit az autós kellékeket árusító weboldalakról. A Kia Ceed alufelni megvételekor például elég az autó márkáját, típusát megadni, és kiválasztani a kívánt modellt. Érdemes odafigyelni, hogy minden szükséges kiegészítőt megvásároljunk, így a kerekek szerelésekor nem érhet kellemetlenség.

A Kia Ceed alufelni modellek közül választható téli használatra is alkalmas változat, ha erre esik a választás, télen sem kell feltétlenül lemondani a stílusos megjelenésről.

A karbantartásuk, megfelelő tárolásuk azonban mindenképp kellő figyelmet igényel, hiszen a deformálódott, sérült, esetleg rozsdás keréktárcsák sok kellemetlenséget, sőt, balesetet is okozhatnak. Sérült, rozsdás felni perem okozhatja a gumiabroncs lassú légvesztését is, amit azonnal javítani szükséges. Ha a szakemberek a hibás felniket már nem tanácsolják javítani, akkor azokat szükséges újakra cserélni.