A hajnövesztő sampon megfelel az elvárásoknak

hajnövesztő sampon

Ahhoz, hogy a szálak egészségesen tudjanak fejlődni, elengedhetetlen a fejbőr és a hajhagymák táplálása. A hajnövesztő sampon ennek eleget téve behatol a bőr alá és villámgyorsan kifejti jótékony hatásait. Számos kiváló készítmény van jelen erre a célra a gyógyszertárak polcain, így biztosan Ön is megtalálja a hajszerkezetének leginkább megfelelő változatot. Érdemes tisztában lenni azzal, hogy az eredmény nem a márkától, hanem az összetételtől függ.

Sokan a természetes elemekből álló készítményeket részesítik előnyben, ami nem véletlen, mivel nem tartalmaznak vegyszereket, amelyek megterhelhetik és károsíthatják a szálakat. A Varga gyógynövényes koffein hajnövesztő sampon olyan vitaminokat, mikroelemeket és aminosavakat foglal magába, amelyek nagymértékben elősegítik a növekedést. A koffein és a tormakivonat tartalmának köszönhetően, élénkíti a hajszálerek keringését, így a hagymák könnyebben megkapják a szükséges tápanyagokat. A hajnövesztő sampon az internetes áruházakból is megrendelhető néhány kattintással.

A covid foltos hajhullás komoly probléma

Akik átestek a fertőző betegségen, gyakran keresik fel az orvost ezzel a problémával. A covid foltos hajhullás ijesztő, hiszen az átlagosnál jóval nagyobb mértékű a szálveszteség. A kellemetlenséget az okozza, hogy a hagymák telogén szakaszba kerülnek a betegséggel járó magas láz, a stressz és az immunrendszer legyengülése miatt. Tudni kell, hogy a szálak életciklusa 3 periódusból áll. Az első a növekedési, a második a nyugalmi, a harmadik szakasz pedig az említett telogén, amikor hullás tapasztalható.

Ez a probléma sajnos nőket, férfiakat és gyermekeket egyaránt érinthet. A covid foltos hajhullás normál esetben 6-9 hónap alatt elmúlik. Ha szeretné felgyorsítani a gyógyulási folyamatot, akkor javasolt odafigyelni a megfelelő vitaminpótlásra, az egészséges táplálkozásra és a rendszeres mozgásra. Érdemes mihamarabb fellépni ellene, mivel a hosszan fennálló jelenség miatt önbizalomhiány és szorongás alakulhat ki, ami még tovább ronthat a helyzeten. A covid foltos hajhullás esetén figyelmet kell fordítani a hiányos fejbőr védelmére is.