A szerelt kémény fatüzeléshez kiváló alternatíva

szerelt kémény fatüzeléshez

A füstelvezető előnye a tartósságában, a könnyű építhetőségében és a kicsi súlyában rejlik. A szerelt kémény fatüzeléshez ideális megoldást jelent. A méteres elemekből felépülő szerkezetet könnyen fel lehet szerelni szinte bármilyen családi ház, nyaraló, társasház, vagy ipari ingatlan falára. Természetesen lehetőség van ingatlanon belüli elhelyezésre is. A kivitelezése előtt szükség lesz egy helyszíni felmérésre, aminek során a szakember szemügyre veszi a tüzelőberendezés és a füstelvezető leendő helyét, a padlásteret, valamint a tetőt.

Ha ez megtörtént, akkor a látottak alapján árajánlatot tesz. A szerelt kémény fatüzeléshez remek döntés, hiszen a 3 rétegű felépítésének hála, rendkívül biztonságos. A belső réteg, vagyis a haszoncső saválló acélból készül. Ezt körbeveszi egy speciális szigetelés, aminek szintén fontos feladata van, mégpedig a koromégés elleni védelem. A harmadik része a csőhéj, ami a stabilitásért és a szigetelés védelméért a felelős. A szerelt kémény fatüzeléshez az egyik legjobb alternatíva.

A fatüzelésű kályhák nagyon népszerűek

Ezek a fűtőtestek sokféle kivitelben megtalálhatóak a szaküzletekben, így lehetősége van azt a modellt választani, ami a leginkább passzol a nappaliba. Remek hangulatot képesek teremteni a fatüzelésű kályhák, főleg akkor, ha üvegajtóval vannak felszerelve. Napjainkban, a rezsiemelés miatt, igencsak megnőtt a kereslet a fával fűthető berendezések iránt. A környezetbarát tüzelőanyagot, vagyis a fát javasolt hasított állapotban, jól szellőző, nedvességtől mentes helyen szárítani.

Érdemes tudni, hogy minél nagyobb felületen érintkezik a levegővel, annál hamarabb megy végbe a száradási folyamat. A fatüzelésű kályhák 3 fő részből tevődnek össze, ami a fatároló, az égéskamra és a hőcserélő. Nagyon népszerűek manapság a légfűtéses változatok, amelyek kétféle hőleadásra képesek. Az első a sugárzó hő, amit az üvegajtajtón keresztül adnak le, a másik pedig az úgynevezett konvekciós fűtés, ahol maga a fűtőtest a hőleadó felület. Az utóbbi biztosítja a fatüzelésű kályhák összteljesítményének több mint 60 %-át.