A gázkazán szerelő elvégzi a rendszeres karbantartást

gázkazán szerelő

A gázkazán éves karbantartása elengedhetetlen a hatékony és biztonságos működés szempontjából. Ezáltal meghosszabbítható a készülék élettartama és növelhető a teljesítménye. A rendszeresen karbantartott kazán akár 15-20 évig is gond nélkül üzemképes marad, míg egy elhanyagolt készülék esetében 5 év után akár végzetes meghibásodások is kialakulhatnak.

A Fűtés Revital gázkazán szerelő szakemberei vállalják nyílt és zárt égésterű gázkazánok szerelését, cseréjét, karbantartását rövid határidővel. Az előírásoknak megfelelő képesítéssel rendelkező gázkazán szerelő a karbantartás keretein belül, a gyakori meghibásodások elkerülése érdekében nagy figyelmet fordít a kémiai és mechanikus fűtésrendszer védelemre.

A rendszeres tisztítás és karbantartás jobb hatásfokot és gazdaságosabb működést eredményez, különösen igaz ez a kondenzációs gázkazánok esetében, amelyek kiváltképp érzékenyen reagálnak a kazánvíz elszennyeződésére. A kazán savazás és a hőcserélők vízkőtelenítése szintén hozzájárul a kazán állapotának megóvásához és hőleadó képességének javításához.

A fűtésrendszer átmosás ára kifizetődőbb egy esetleges meghibásodásnál

Minden fűtési rendszer a működéséből adódóan időnként tisztításra, karbantartásra szorul. A rendszerben végbemenő oxidáció következtében keletkező rozsda iszapként telepszik a kazán, a radiátorok és fűtéscsövek belsejére, ami egy idő után dugulást, rosszabb esetben a rendszer meghibásodását okozza.

Ilyenkor tapasztaljuk a fűtés hatékonyságának csökkenését, azt, hogy a padlófűtés és radiátorok csak foltokban melegszenek vagy a kazán zajosan működik. A fűtésrendszer átmosása ebben az esetben megoldja a problémát és visszaállítja a rendszer eredetihez közeli állapotát.

A gépi vegyszeres átmosás akár 15-60 százalékkal hatékonyabbá teheti a működést, ami igazán kifizetődő, hiszen a fűtésrendszer átmosás ára eltörpül az elhanyagolt működtetés következtében egekbe szökő gázszámlához képest. A kétféle technológiával végzett fűtésrendszer átmosás ára a weboldalon található elérhetőségeken megtudható, mint ahogyan az is, hogy az esetünkben melyik eljárás alkalmazható a fűtési rendszerünk tisztítására.