Az iPhone töltőfej helyes kiválasztása

iphone töltőfej

A hagyományos és az internetes áruházak kínálatában minden kelléket megtalálhat, amire csak szüksége lehet az okoskészülékhez. Természetesen az iPhone töltőfej is jelen van a széles felhozatalban, méghozzá különböző kivitelben. Ha az akkumulátor élettartamát nem szeretné csökkenteni, akkor a megfelelő adapter beszerzése elengedhetetlen dolog. Érdemes tisztában lenni azzal, hogyha nem a készülékhez passzoló modellt használja, akkor kárt is tehet az aksiban.

Régebben a gyártó a termékei mellé 5 W-os teljesítményű adaptert adott. Erről tudni kell, hogy nem alkalmas gyorstöltésre, hiszen nem képes megfelelő áramerősséget leadni. A 18 W iPhone töltőfej használatával viszont már jelentős különbséget tapasztalhat meg, ami a feltöltési időt illeti. A márka telefonjainál a maximális töltési teljesítmény 30 W, így ha adapter vásárlásán gondolkodik, akkor javasolt ezt az értéket megcélozni. A 8-as széria megjelenése óta minden készülék képes a gyorstöltésre. Az iPhone töltőfej kedvezményes áron a birtokába kerülhet, ha résen van.

Milyen a jó töltő kábel?

Ha efféle termék vásárlásán töri a fejét, akkor érdemes néhány alapvető szempontot figyelembe venni. A töltő kábel újabb szabványai, mint például a 3.0 és a 3.1 USB gyorsabb sebességet, illetve hatékonyabb energiagazdálkodást biztosítanak. Az USB-C modern fejlesztés. Manapság már szinte minden telefon ilyen vezetéken keresztül tölthető. A pozitívumai közé tartozik, hogy képes óriási sebességű adatátvitelre, valamint nagyobb teljesítmény áramoltatásra. Az utóbbi tulajdonságának köszönhetően, lehetővé teszi a gyorstöltést.

A töltő kábel másik hatalmas előnye, hogy reverzibilis. Ez azt jelenti, hogy bármilyen módon, vagyis irányból csatlakoztatható. Ez a dolog a csatlakozófej szimmetrikus kialakításának tudható be. A Micro USB szintén sok telefonnál használható. Érdemes megemlíteni, hogy nemcsak töltésre alkalmas. Lehetővé teszi az adatok eszközök közötti direkt átvitelét anélkül, hogy laptopra lenne szükség. Ez a töltő kábel csak egy irányból csatlakoztatható, így javasolt óvatosnak lenni a használatakor.