Lédús gyümölcsökből készül a Árpád Pálinka

árpád pálinka

A magyarok szeretnek inni. Ebben az egyik fő bűnös, a nemzeti italunk. Természetesen Magyarország sem lenne ugyanaz a világhírű Árpád Pálinka nélkül, amit vidéken az emberek felkelés után, ebéd előtt és vacsora mellé is szívesen fogyasztanak. Azt mondják, ez tartja őket fitten és egészségesen. Na, ez aztán a kifogás!

A pálinka a definíció szerint egy szeszesital, ami erőteljes íze, ereje és illata miatt népszerű. A 40-70%-os alkoholtartalmú Árpád Pálinka az étkezés kezdetének vagy befejezésének megfelelő módjaként fogyasztható. Hasonlóan ahhoz, ahogy a franciák kezelik a brandyt. Az ital általában édes és lédús gyümölcsök, mint amilyen a szilva, alma, sárgabarack, őszibarack, körte és cseresznye erjesztésével készül.

Ezt követően kétszer desztillálják, ami megmagyarázza az előbb említett erős alkoholtartalmat. Az Árpád Pálinka elkészítésének folyamata felettébb érdekesnek számít a gyártónak és a gyümölcsök leszedésétől a termék palackozásáig, akár hónapokig is eltarthat. A készítése tehát szinte művészi alkotás.