Hőszivattyú

A legtöbb klíma berendezés fontos tartozéka a hőszivattyú, mely önálló működésre is képes, valamint teljes hőszivattyú rendszerek létesítésével akár sokkal magasabb működési hatékonysággal is operálhat, mint egy átlagos klíma. A hőszivattyúk egyik legismertebb és legszélesebb körben használt fajtája az osztott levegő-víz hőszivattyú, mely a közvetlen környezet levegőjéből vonja el a hőt, majd ezt tovább szállítva melegíti fel a benne tárolt vizet, mely a tulajdonképpeni fűtési folyamatot is végzi.

Sokan, akik légkondicionáló berendezések telepítésén gondolkodnak, napjainkban a hőszivattyú alternatívát választják, hiszen a legtöbb modern klímával ellentétben sokkal energiatakarékosabb, kifejezetten gazdaságosan fenntartható, és nagy terek klimatizálására is kiválóan alkalmas, annak ellenére, hogy az ára sokszor borsosabb.

Sokat hallottunk hűtő-fűtő légkondicionáló berendezésekről, ám sajnálatos módon a fűtésre ki kell mondanunk, hogy nem ugyanolyan teljesítménnyel képesek a különböző klímaberendezések, mint egyéb eszközök, melyek kifejezetten erre a célra kerültek létrehozásra. A hőszivattyú egy olyan hűtő-fűtő berendezés, mely az egyik oldalról kivont hőt a másik oldalra szállítja. Tehát az egyik irányba fűt a másik irányba hűt. Felhasználása a hétköznapokban igencsak változatos a víz melegítéstől a lakás klimatizálásig. A működési elve viszonylag egyszerű. Nagyjából leginkább egy hűtőszekrény működési elvéhez lehetne hasonlítani.

A hőszivattyú nagyobb terek klimatizálására, valamint fűtésére is egyaránt alkalmas eszköz. Főleg nagyobb ipari területek fűtésére és hűtésére érdemes használni komplett hőszivattyú rendszereket. A leggyakoribb hőszivattyú típus az osztott levegő – víz hőszivattyú, mely közvetlenül a levegőből vonja el a hőt és ezzel melegíti fel a vizet.

Működés mechanizmusát tekintve egy olyan hűtő-fűtő berendezés, mely az egyik oldalról kivont hőt a másik oldalra szállítja, így tehát az egyik irányba hűt a másik irányba fűt, azt is mondják, hogy a természetben ingyen elérhető energiát használja hő előállításra, vagy éppen hűtésre.

Amennyiben szeretne lakásába hőszivattyú rendszert telepíteni, úgy kattintson ide, és ismerje meg lehetőségeinket!