Fontos az érelmeszesedés megelőzése!

érelmeszesedés

Az emberi érhálózatot kiterítve és lemérve, az Egyenlítő Föld körüli hosszúságának kétszeresét kapnánk meg. Azonban, ezen hálózat tökéletes működését megakadályozhatja az érelmeszesedés, ami már fiatal korban is bekövetkezhet. Ekkor még részleges lerakódások, vékony plakkok formájában, de 40 éves kor körül már erőteljesebbé válik a kialakulásának esélye és komoly tüneteket is okoz. Kérdezhetnénk, hogy milyen módon lehet védekezni az érelmeszesedés ellen?

Nos, fontos a helyes táplálkozás és életmód, illetve léteznek természetes gyógymódok, amelyekkel megelőzhető a baj. Ugyanakkor, a probléma kialakulását okozhatja öröklött hajlam, de hátterében állhat valamilyen betegség is. Az erekben kialakult meszesedések már sajnos nem távolíthatóak el, gyógyszerekkel, értágító beavatkozásokkal és értisztító eljárásokkal történhet a kezelésük. De vigyázat! A kezeletlen érelmeszesedés további nagyon komoly egészségügyi problémát okozhat, ezért nem szabad figyelmen kívül hagyni! A természetes gyógymódok is eredményesek.

A mofetta kezelés lehetséges házilag

Az érszűkület természetes módon szintén kezelhető, legalább is jelentősen csökkenthetőek a kellemetlen tünetek. Azért jó a mofetta kezelés, mert a szén-dioxid a bőrön keresztül felszívódva, értágító hatással bír. Voltaképpen a mofetta jelentése vulkanikus tevékenység nyomán létrejött, szén-dioxid gáztartalmú felgőzölgés. Ezek a vulkanikus feltörések keveredhetnek vízzel, például az erdélyi Hargitában számos ilyen forrás található, amit a helyiek borvízként emlegetnek. A mofetta kezelés nem invazív, de hatékony.

Az érszűkülettel élők, hazánkban Mátraderecskére utaztak a terápia elvégzése érdekében. Régebben ugyanis ez a kezelés más helyen, településen elképzelhetetlen volt, a mofetta fürdő igénybevételéhez el kellett utazniuk a betegeknek. Ma már nincs erre szükség, mert a kezelésre lehetőség van a beteg otthonában is. Hogyan? A Fumara Pezgőkristály használatával eredményesen, az otthonunk kényelmében végezhető el a mofetta kezelés. A termék megvásárolható a fumara.hu webshop kínálatából.