Raklap kerti bútor a kellemes nyári estékhez

raklap kerti bútor

Ki ne vágyna arra, hogy gyors délelőttöket vagy lusta délutánokat töltsön a friss levegőn? Ahelyett, hogy pénzt pazarolnánk a drága kinti garnitúrákra, megfizethető, könnyű, olcsó és környezetbarát anyagokat is használhatunk arra, hogy kényelmesen berendezzük a hátsó udvart. A raklap kerti bútor néhány praktikus szerszámmal, némi kreativitással és alacsony költségek mellett, saját kezűleg is összeszerelhető. A barkácsolás trendje napjainkban erősödő tendenciát mutat. Egyre gyakrabban mondunk le a kész megoldásokról és próbálunk valamit a semmiből létrehozni.

Semmi sem kellemesebb, mint a kézzel készített raklap kerti bútor, ami az egyedi ízlésünk szerint való. Amikor a barkács bútorok meghódították a piacot, a szkeptikusok csak csóválták a fejüket és azt jósolták, hogy az otthonunkban gyorsan megjelenő fából készült erős és stabil alapok ugyanolyan gyorsan eltűnnek, mint ahogyan megjelentek. A környezettudatos tendenciák, mint például a zero waste, arra kényszerítettek minket, hogy új életet leheljünk azokba a tárgyakba, amelyek első pillantásra már nem alkalmasak semmire. Mire van szükségünk a raklap kerti bútor elkészítéséhez? A fa raklapokat problémamentesen beszerezhetjük a helyhez kötött vagy online áruházakban. Ehhez társulnak még a sarkok és a lapos fémrudak, a csavarhúzó és a csavarok, a csiszológép vagy -papír, a fa gitt, a fa impregnáló szer és a zománcfesték. A raklap kerti bútor létrehozásánál nem boldogulhatunk festőeszközök nélkül. Hengereket és különböző méretű ecseteket is kell vásárolnunk, amelyeknek köszönhetően lefesthetjük a raklapok oldalát és belsejét. A matracok, a párnák és az edzett üveg pedig a bútorok kényelmessé tételéhez szükségesek. Mielőtt elkezdenénk elkészíteni a tervet, érdemes megmérni a terasz vagy az adott terület méretét, hogy meghatározzuk az optimális paramétereket.

A nyers raklapokat meg kell tisztítani minden szennyeződéstől és ha lehetséges, eltávolítani a hibákat. Csiszológéppel vagy csiszolópapírral megszabadulhatunk a szálkáktól és a szabálytalanságoktól. Hosszan és óvatosan csiszoljuk a fát, amíg a felület sima és egyenletes lesz. A raklap kerti bútorhoz használt csiszolt alapot színtelen impregnálószerrel kell lekenni, hogy a raklapokat védjük az időjárási viszonyoktól, valamint a kártevőktől és gombáktól. A fa jól néz ki a természetes színében. Ha nem akarjuk színesre festeni a raklap kerti bútort, akkor elegendő színtelen lakkot felvinni a felületére. A kész bútort sokféle módon díszíthetjük, amibe a gyermekeket is bevonhatjuk.