Modern bioklimatikus pergola

bioklimatikus pergola

A mai rohanó világunkban egyre kevesebbet tartózkodunk otthonunkban. Ennek köszönhetően pedig jobban felértékelődik a minőségi pihenéssel töltött otthoni idő. Az erre célra választott helyszín pedig, meghatározza a hangulatunkat, bioritmusunkat és energiaszintünk töltődését, és mindezt úgy érjük el a legjobban, ha a természet közelségével párosítjuk.

Összesítve az igényeket és szempontokat, nincs is jobb hely a pihenésre, mint egy bioklimatikus pergola. Mire jó egy modern bioklimatikus pergola? Tulajdonképpen nem kell sokat gondolkodni a válaszon, mert egyszerű, vagyis véd az esőtől és árnyékot ad a tűző napsugárzással szemben. Az alumínium váz miatt hosszú, gondozást nem igénylő élettartammal számolhatunk, ráadásul esztétikus és modern megoldásként szolgál.

Viszont kisebb különbségekkel ugyanezeket elmondhatjuk a többi teraszfedési lehetőségekről. Például egy karos textilárnyékolóval összevetve azt láthatjuk, hogy árnyékolás szempontjából nincs különbség. A csapadék védelem tekintetében azonban már van, mert amíg egy karos árnyékolót legfeljebb szemerkélő esőben, szélcsendben használhatunk, addig a bioklimatikus pergolák nagy esőben is megbízható védelmet nyújtanak.

Ezen felül, a karos árnyékolóknak határt szab a lefedendő alapterület is, így csak kisebb teraszok esetén használhatóak. Ha az üvegtetőkhöz hasonlítjuk a bioklimatikus pergolákat, akkor azt látjuk, hogy az üvegtetőket ki kell egészíteni egy árnyékolóval ahhoz, hogy az eső ellen és a napsugárzás ellen is ugyanolyan védelmet nyújtsanak.